byuu's message board

For discussion of projects related to www.byuu.org/
Last visit was: Sun 15 Mar 2015, 01:00:45 It is currently Sun 15 Mar 2015, 11:56:56




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Next
Desmume X432R with option to increase internal resolution 
Author Message

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Desmume X432R with option to increase internal resolution
Someone created modified version of Desmume with option to increase internal resolution check this out:
X86 Binary: http://translate.google.com/translate?h ... 26num%3D30
X64 Binary: http://gbatemp.net/threads/hi-resolutio ... on.364549/
Here is comparison: http://imgur.com/a/0cKI2
http://www.geocities.jp/gponys/desmume_aa.html
https://www.youtube.com/watch?v=_0lIEPJ1j-o
https://www.youtube.com/watch?v=c7LRBu2lcZw
http://imgur.com/a/ORzki#0
DS graphics look like garbage at native but look great at higher resolution.


Last edited by Monochrome1 on Fri 11 Apr 2014, 13:51:03, edited 1 time in total.



Thu 10 Apr 2014, 12:53:40
Report this post
Profile Send private message
User avatar

Joined: Fri 10 Aug 2012, 15:57:11

Posts: 233
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Gee, that really does make a huge difference.

Maybe my memory deceives me, or it could be due to the smaller screen, but I don't remember DS games looking that bad on an actual DS.


Thu 10 Apr 2014, 13:40:14
Report this post
Profile Send private message AIM

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Here is author of Desmume X432R discussing: http://translate.google.com/translate?h ... 26num%3D30
http://translate.google.com/translate?h ... 26num%3D30


Thu 10 Apr 2014, 13:42:29
Report this post
Profile Send private message

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Froyton wrote:
Gee, that really does make a huge difference.

Maybe my memory deceives me, or it could be due to the smaller screen, but I don't remember DS games looking that bad on an actual DS.

Problem is DS ultra low resolution games werent meant to be played on modern high resolution screens.


Thu 10 Apr 2014, 13:43:57
Report this post
Profile Send private message
User avatar

Joined: Wed 09 Nov 2011, 04:15:47

Posts: 84
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Now if they can work in xBR for 2d filtering I'll be sold. In the one video it seems like it's there, but it's never shown in combo with the OpenGL high-res renderer.

_________________
Eyecandy: Turn your computer into an expensive lava lamp.


Last edited by Kolano on Thu 10 Apr 2014, 15:17:36, edited 1 time in total.



Thu 10 Apr 2014, 15:14:31
Report this post
Profile Send private message

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Kolano wrote:
Now if they can work in xBR for 2d filtering I'll be sold.

Desmume already has xBRZ and OSX version has multi-pass shaders while Windows version is inferior and has fixed graphics pipeline.


Thu 10 Apr 2014, 15:16:17
Report this post
Profile Send private message
User avatar

Joined: Thu 22 Mar 2012, 04:37:56

Posts: 502
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
They have xBR for texture scaling?


Thu 10 Apr 2014, 15:28:33
Report this post
Profile Send private message
User avatar

Joined: Wed 09 Nov 2011, 04:15:47

Posts: 84
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Monochrome1 wrote:
Kolano wrote:
Now if they can work in xBR for 2d filtering I'll be sold.

Desmume already has xBRZ and OSX version has multi-pass shaders while Windows version is inferior and has fixed graphics pipeline.


Yes, but it can't be used at the same time as the high-resoultion output. The View > Magnification Filter settings are all greyed out.

_________________
Eyecandy: Turn your computer into an expensive lava lamp.


Thu 10 Apr 2014, 15:32:25
Report this post
Profile Send private message

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Kolano wrote:
Monochrome1 wrote:
Kolano wrote:
Now if they can work in xBR for 2d filtering I'll be sold.

Desmume already has xBRZ and OSX version has multi-pass shaders while Windows version is inferior and has fixed graphics pipeline.


Yes, but it can't be used at the same time as the high-resoultion output. The View > Magnification Filter settings are all greyed out.

But OSX version has multi-pass shaders and filters. Desmume X432R is fork of Windows version but if Windows version will get flexible pipeline and shaders it should be possible to increase resolution and use xBRZ with combination with shaders at the same time.


Last edited by Monochrome1 on Thu 10 Apr 2014, 15:39:38, edited 2 times in total.



Thu 10 Apr 2014, 15:34:12
Report this post
Profile Send private message

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Everyone should register at Desmume forums and Sourceforge and try to ask Zeromus to merge this version into trunk maybe if many people will ask for it he will do this.It would be freakin waste if Desmume devs refuse to merge it. And while you are at it ask them politely to implement multi-pass shaders into Windows version of Desmume because OSX version already has them. While Windows version is inferior and has fixed graphics pipeline


Thu 10 Apr 2014, 15:35:33
Report this post
Profile Send private message
User avatar

Joined: Sat 23 Apr 2011, 13:12:30

Posts: 261
Location: Australia
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Frankly it's not because Windows needs a feature that the OSX version has, it's that the whole thing needs a unified GUI. The Linux version in particular has many things missing, and it never worked well at least not for me, I'm currently finding it easier to use through RetroArch.


Thu 10 Apr 2014, 17:18:15
Report this post
Profile Send private message AIM

Joined: Tue 28 Feb 2012, 21:09:07

Posts: 61
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
Monochrome1 wrote:
Everyone should register at Desmume forums and Sourceforge and try to ask Zeromus to merge this version into trunk maybe if many people will ask for it he will do this.It would be freakin waste if Desmume devs refuse to merge it.


He already explained to you both on the forums and on the sourceforge tracker why he doesn't want to do that right now.


And about the shaders, they've already told you why they can't do that with the current Windows frontend:
https://sourceforge.net/p/desmume/feature-requests/152/


Thu 10 Apr 2014, 17:31:48
Report this post
Profile Send private message

Joined: Mon 24 Feb 2014, 11:55:03

Posts: 72
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
windwakr wrote:
Monochrome1 wrote:
Everyone should register at Desmume forums and Sourceforge and try to ask Zeromus to merge this version into trunk maybe if many people will ask for it he will do this.It would be freakin waste if Desmume devs refuse to merge it.


He already explained to you both on the forums and on the sourceforge tracker why he doesn't want to do that right now.


And about the shaders, they've already told you why they can't do that with the current Windows frontend:
https://sourceforge.net/p/desmume/feature-requests/152/

Graphics pipeline is biggest problem for shaders not frontend. Frontend may not be perfect but is usable in my opinion.


Thu 10 Apr 2014, 19:19:24
Report this post
Profile Send private message
Screw y'all
User avatar

Joined: Tue 28 Dec 2010, 08:27:37

Posts: 1147
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
If you continue to nag him, he'll just get annoyed and be less likely to implement your suggestions farther in the future. I highly suggest backing off a bit.

_________________
CaptainJistuce wrote:
Well, the world used to run at 30 FPS until YouTube got 60 FPS support.
It's only recently that we've been able to see 60 FPS at all, and we should thank the Google for it.


Thu 10 Apr 2014, 19:27:24
Report this post
Profile Send private message

Joined: Fri 10 Apr 2009, 15:00:08

Posts: 13668
Reply with quote
Post Re: Desmume X432R with option to increase internal resolution
This is definitely why I have no ambition whatsoever to implement NDS or N64 emulation.

To me, those high-res screenshots look amazing. I would definitely want to play those enhanced versions rather than the original, authentic 320x240 screens' output.

But it becomes increasingly difficult to strive for both perfecting accuracy and high-level rendering.

It's so nice, to me, that accurate 2D system emulation doesn't have these problems. Apply HQ2x on the output, sure, but it doesn't have to exist anywhere inside the core.


Fri 11 Apr 2014, 00:45:28
Report this post
Profile Send private message WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 175 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to: